Sałatka szybka i łatwa w wykonaniu - dzisiaj dla fanów owoców morza :) Świetnie się nadaje na grilla, ale może też stanowić samodzielne danie. Warto wspomnieć, że owoce morza to bogactwo dobrze przyswajalnego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, selenu, fluoru i jodu oraz witamin z grupy B.Składniki:kalmary (surowe pierścienie)kilka liści sałaty lodowejkilka pomidorków koktajlowychkiełkirzodkiewkikawałek zielonego ogórkaSos winegret:2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin1 łyżeczka soku z cytrynysól morska i świeżo zmielony pieprz do smakupół łyżeczki musztardy Dijon (opcjonalnie)Przygotowanie:Rozmrożone kalmary umyć i osuszyć na ręczniku papierowym, następnie smażyć na odrobinie oliwy z oliwek z dodatkiem chili na patelni, aż krążki się zarumienią.Warzywa ułożyć na talerzu lub wymieszać w misce, na wierzch ułożyć kalmary.Polać sosem.