ßßß Cookit - przepis na Krewetki z kolendrą i czosnkiem

Krewetki z kolendrą i czosnkiem

nazwa

Wykonanie

Składniki
2 porcje
16 krewetek Black Tiger
3 łyżki drobno posiekanej kolendry
3 łyżki oliwy extra virgine
2 ząbki czosnku
sól morska
2 ćwiartki cytryny
Przygotowanie
Mrożone krewetki rozmrozić (np. pod strumieniem bieżącej, chłodnej wody), następnie oczyścić jeśli nie są oczyszczone (naciąć po zewnętrznej i wewnętrznej stronie i usunąć czarne jelito), umyć i dokładnie osuszyć.
Rozgrzać patelnię, wlać oliwę, włożyć pokrojony na plasterki czosnek i chwilę podsmażyć. Dodać krewetki i smażyć przez 1 minutę. Przewrócić na drugą stronę, dodać kolendrę i smażyć kolejną minutę. Lekko posypać solą morską. Podawać z ćwiartkami cytryny i ewentualnie z dodatkową oliwą.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/krewetki/kolendra/przepis.html