Wykonanie
Składniki2 porcje16
krewetek Black Tiger3 łyżki drobno posiekanej
kolendry3 łyżki
oliwy extra virgine2 ząbki
czosnkusól morska2 ćwiartki
cytrynyPrzygotowanieMrożone
krewetki rozmrozić (np. pod strumieniem bieżącej, chłodnej
wody), następnie oczyścić jeśli nie są oczyszczone (naciąć po zewnętrznej i wewnętrznej stronie i usunąć czarne jelito), umyć i dokładnie osuszyć.Rozgrzać patelnię, wlać
oliwę, włożyć pokrojony na plasterki
czosnek i chwilę podsmażyć. Dodać
krewetki i smażyć przez 1 minutę. Przewrócić na drugą stronę, dodać
kolendrę i smażyć kolejną minutę. Lekko posypać
solą morską. Podawać z ćwiartkami
cytryny i ewentualnie z dodatkową
oliwą.