Sezon dyniowy jest u mnie w tym roku wyjątkowo obfity.Sama się dziwię ile już zrobiłam a to jeszcze nie koniec. Dzisiaj proponuję pyszne danie jednogarnkowe. Pikantne, rozgrzewające i bardzo sycące. Doskonale pasuje do chleba ale ja podałam z kluskami kładzionymi.Składniki:400 g wieprzowiny300 g dyni1 czerwona papryka1 żółta paprykaok. 10 pieczarek1 duża cebula2 ząbki czosnkusól, pieprz, mielona czerwona papryka2 łyżki passaty pomidorowej1/2 łyżeczki kminku1 łyżka mąkiWieprzowinę pokroić w kostkę, obtoczyć w mące. Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oleju i wrzucić mięso, przesmażyć chwilę. Dodać cebulę, czosnek, mieloną paprykę i kminek. Przemieszać. Wlać ok. 3 szklanek wody, zmniejszyć ogień i dusić ok. 1 godź. Po tym czasie dodać pokrojone pieczarki, dynię i papryki oraz passatę pomidorową. Dusić wszystko razem ok. 10-15 min. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawać z pieczywem lub z kładzionymi kluskami.Smacznego:)