Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wieprzowe 500 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cebula 2 sztuk
oliwa 0,5 szklanek
zioła 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
skórka z cytryny - otarta 1,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w mała kostkę. Oczyszczoną
paprykę też pokroić w kostkę, a
cebule pokroić w ósemki. Na szpikulce nadziewać na przemian
mięso z
papryka i
cebulą.Marynata: posiekany
czosnek wymieszać z
oliwą, posiekanymi
ziołami (
mięta,
tymianek,
rozmaryn) oraz
skórką z cytryny i przyprawić.Marynata polać szaszłyki i odstawić na 60 minut. Odwrócić kilka
razy. Osączone z marynaty szaszłyki grillować kilka minut z każdej strony. Podawać z
pieczywem i
sałatką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: