ßßß Cookit - przepis na Grillowane szaszłyki po cypryjsku

Grillowane szaszłyki po cypryjsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe 500 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cebula 2 sztuk
oliwa 0,5 szklanek
zioła 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
skórka z cytryny - otarta 1,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w mała kostkę. Oczyszczoną paprykę też pokroić w kostkę, a cebule pokroić w ósemki. Na szpikulce nadziewać na przemian mięso z papryka i cebulą.
Marynata: posiekany czosnek wymieszać z oliwą, posiekanymi ziołami (mięta, tymianek, rozmaryn) oraz skórką z cytryny i przyprawić.
Marynata polać szaszłyki i odstawić na 60 minut. Odwrócić kilka razy. Osączone z marynaty szaszłyki grillować kilka minut z każdej strony. Podawać z pieczywem i sałatką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11017/Grillowane-szaszlyki-po-cypryjsku