Wykonanie
Jeśli zjecie takie śniadanie z dwóch
jajek gwarantuje, że nie będzie Wam się chciało jeść do popołudnia. Mega energetyczna porcja i bardzo smaczna. Jednocześnie nie ma tu nic zaskakującego ani żadnych
dziwnych smaków ani egzotycznych produktów. Ech.. prostota rządzi:)
Składniki:2
cebule2
jajka200 g
wędzonego boczkusól,
pieprzmajeranekCebulę i
boczek pokroić w kostkę. Na gorącą patelnię wrzucić
boczek, kiedy się wytopi dodać
cebulę i smażyć chwilę na najmniejszym ogniu. Można podlać odrobiną
wody. Przyprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
majerankiem. Kiedy
cebula jest już miękka wbić na nią
jajka. Nie mieszać! Przykryć patelnie pokrywką i trzymać na ogniu tak długo aż
białka się zetną ale
żółtka będą jeszcze wolne. Zdjąć z ognia i natychmiast podawać;Smacznego:)