ßßß
Składniki:4 plastry wołowiny zrazowej2 ogórki kiszone2 łyżki musztardy1 cebula4 plastry boczkuskóra z razowego chlebasól, pieprzliść laurowyziele angielskiebulion najlepiej wołowysól, pieprzMięso rozbić i przyprawić solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa posmarować musztardą i na środku ułożyć pasek ogórka kiszonego, cząstkę cebuli, kawałek boczku. Zwinąć mięso ciasno w roladki, ja dodatkowo spięłam wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju podsmażyć zrazy z każdej strony. Następnie wlać bulion, dodać liść laurowy, ziele angielskie i skórkę razowca. Dusić powoli pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Sos zgęstnieje, można go zaprawić śmietaną i mąką (ja tego nie zrobiłam). Tradycyjnie takie roladki są podawane z kluskami śląskimi i modrą kapustą.Smacznego:)