Kurczak w risotto tym razem gotowany, wyjęty prosto z bulionu, ugotowanego na potrzeby tego dania. Kremowy, gęsty, dobrze dosmakowany ryż to taki obiad, którego wszyscy teraz potrzebujemy.Składniki:włoszczyzna na bulion2 udka20 dag ryżuszklanka pokrojonej dyniparmezan1/2 szklanki wina1 cebulaoliwasól, pieprzZ udek i włoszczyzny ugotować bulion. Udka wyjąc i mięso obrać oraz drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pokrojoną drobno cebulkę. Dodać ryż i smażyć chwilę mieszając. Zalać ryż gorącym bulionem oraz winem i kiedy płyn zostanie wchłonięty dolewać kolejną porcję bulionu. Gdy ryż jest al dente dodać kawałki dyni oraz kurczaka i chwilę jeszcze razem dusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać danie parmezanem.Smacznego:)