1 szkl ryżu1 podwójna pierś1 udkowłoszczyznapól cebuli3/4 szkl wina2 łyżki oliwyszczypta kurkumyprzyprawa do kurczaka400 ml bulionusólpieprzpół puszki groszku.0,5 czerwonej paprykiUdko włożyć do garnka, zalać 3 szklankami wody, dodać włoszczyznę i ugotować.Ugotowane udko wyjąc i ostudzić, bulion przecedzić .. Pierś pokroić w kostkę posypać przyprawą do kurczaka i przyrumienić szybko na łyżce oliwy dodając oddzielone od kości i pokrojone udko.Na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulkę, wsypać ryż i po kilku minutach zalać zalać ciepłym winem , wymieszać, po ok 3-4 minutach dolewać gorący rosół, dodać kurkumę i ciągle mieszając aż ryż wchłonie płyny i będzie półmiękki.Przyrumienione mięso dodać do ryżu po czym dodawać resztę składników, paprykę pokrojoną w paseczki i groszek oraz przyprawy..wszystko jeszcze trochę pogotować ciągle mieszając ..