Zastanawiałam się jaki jest sens pakować trzy rodzaje sera do jednej sałatki. Szczerze mówiąc to miałam już zrezygnować a a trakcie jedzenia miałam wielką satysfakcję, że tego nie zrobiłam. Jest to fajne doznanie smakowe nadziewać na widelec porcje sałaty i za każdym razem odczuwać inny smak. To tak ja z pizzą Trzy sery. Dodatkowo smak podkręca prażony słonecznik. Sałatka jest wyśmienita, zwłaszcza do kiełbasy z grilla.Składniki:sałata lodowa2 pomidory100 g sera pleśniowego100 g sera fety1 duża kulka mozzarelli2 garści pestek słonecznika100 ml jogurtu naturalnego1 łyżka miodusól, pieprzSałatę lodowa porwać na strzępy, ułożyć na półmisku. Słonecznik uprażyć na suchej patelni, odstawić do wystygnięcia. Pomidory i ser pokroić w kostkę, ułożyć na sałacie.Miód, zmieszać z jogurtem, przyprawić solą i pieprzem. Sałatkę polać sosem, posypać prażonym słonecznikiem.Smacznego:)