ßßß
Cookit - przepis na Jajka faszerowane
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajka faszerowane
Składniki
Jajko
Papryka czerwona
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Płatki migdałowe
Majonez
Wykonanie
Jajka
można faszerować na milion pomysłów. Wszystko zależy od inwencji. Ja najbardziej lubię kiedy wśród składników znajdzie się jeden dominujący a reszta tylko lekko uzupełnia kompozycję. W moich dzisiejszych jajkach faszerowanych można wyczuć
czerwoną paprykę
oraz
pietruszkę
. Duet moim zdaniem świetny, który często stosuję również w
paście jajecznej
.
Składniki:6
jajek
ugotowanych na twardopół
papryki czerwonej
natka pietruszki
sól
,
pieprz
płatki migdałów
2 łyżki
majonezu
Jajka
przekroić na pół. Wyjąć
żółtka
, dokładnie rozgnieść je widelcem. Dodać pokrojoną
paprykę
,
pietruszkę
,
sól
,
pieprz
oraz
majonez
. Dokładnie wymieszać masę. Nakładać łyżeczką masę do
białek
. Na wierzchu układać
płatki migdałów
.
Płatki
można wcześniej uprażyć.Smacznego:)
Źródło:
http://eksplozjasmaku.blox.pl/2013/03/Jajka-faszerowane.html
Przepisy powiązane
Jajka z farszem szynkowym
pasta jajeczna
Sałatka jajeczna z szynką, papryką i cebulką dymką.
Jajka sadzone w krążkach papryki
Szybka pasta kanapkowa
Składniki powiązane (0)