Wykonanie
Dzisiejszym wpisem Ameryki nie odkryję ale czasami wystarczy tak niewiele, żeby dobrze zacząć dzień. Do zwykłych, najzwyklejszych
jajek sadzonych- chociaż niektórzy uważają, że to wielka sztuka usmażyć dobre sadzone:), dodałam tylko po krążku
czerwonej papryki. A właściwie zamknęłam je w nich. Jak się okazało, może to sprawić wielką radość i pobudzić apetyt tych, którzy takie
jajka jedzą.
Składniki:2
jajka1
czerwona paprykaolejsól,
pieprznatka pietruszkiPaprykę umyć, przekroić w poprzek. Na patelni rozgrzać
olej, położyć krążki
papryki i chwilę smażyć. Przewrócić na drugą stronę i wbić w nie po jednym
jajku. Zmniejszyć ogień i smażyć tak długo, aż
białko się zetnie a
żółtko będzie jeszcze wolne. Spód powinien być rumiany i chrupiący. Przyprawić
solą i
pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną
natką pietruszki.Smacznego:)