Wykonanie
Dzisiaj proponuję coś co "chodziło"za mną bardzo długo. Zwlekałam, ponieważ staram się unikać smażonych rzeczy, zwłaszcza w panierce ale przecież wciąż jest zima i człowiek potrzebuje zwiększonej
dawki energii. Poza tym, jeśli będzie to nasze śniadanie lub przekąska w ciągu dnia to z pewnością zdążymy ją spalić.
Mozzarella, nawet smażona, ale podana na sałacie z
pomidorami sprawia wrażenie lżejszej i zaspokaja głód. Poza tym jest naprawdę smaczna.
Źródło + moje zmianySkładniki (dla
trzech osób):2 kulki
mozzarelli1
jajkosólbułka tartaolej do smażenia
Ser osączyć z zalewy, pokroić w kostkę lub w plasterki.
Jajko posolić i lekko rozkłócić. Plasterki
sera obtaczać w
bułce,
potem w
jajku i kłaść na rozgrzanym
oleju. Smażyć na rumiano z obu stron.Smażoną
mozzarellę podałam na
sałatce z mieszanki
sałat,
pomidora oraz
czerwonej cebuli, skropionej
sosem winegret.Smacznego:)