Ogromna ilość jagód jaką posiadam daje mi sporo możliwości. Część na pewno powędruje do zamrażalnika, część znalazła się już w jagodziankach ale mam też kilka innych pomysłów, które muszę zrealizować jeszcze przed wyjazdem wakacyjnym. Pierwszy z nich to sałatka. Jagody są raczej neutralne w smaku, podobnie jak mozzarella więc połączyłam je w sałatce dodając sos balsamiczny. Ponieważ od pewnego czasu zaprzyjaźniłam się z rukolą użyłam jej także i tutaj i uważam, że ten jej orzechowy smak świetnie pasuje do jagód. Można oczywiście użyć każdej innej sałaty.Składniki:garść mixu sałat z rukoląszklanka jagód1 kulka mozzarelli1/4 szklanki oliwy z oliwek2 łyżki octu balsamicznegosólW salaterce ułożyć sałatę, jagody, pokrojoną w kostkę mozzarellę. Oliwę dokładnie wymieszać z solą i octem balsamicznym. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem.Smacznego:)