Wykonanie
Zapraszam Wszystkich do mojej kuchni. Jak każda „Matka Polka” pół życia spędzam gotując. Nie
powiem- lubię „to”, lubię eksperymentować, degustować, karmić innych- specjalizuję się w daniach tanich… Prawdziwą satysfakcję czuję, gdy z leżących w lodówce i spiżarce resztek powstają smaczne, apetycznie wyglądające potrawy. Nic nie może się zmarnować:)
Składniki:50 liści
sałata rzymska,10 szt
pomidorki koktajlowe,20 listków
rukola,50 szt
rukola kwiaty,100 g
mozzarella w kulce,2 łyżki
oliwa z oliwek,1 łyżka
ocet balsamiczny,
sól do smaku
Młode liście
sałaty umyć i porwać na kawałki.
Pomidory pokroić na połówki a liście
rukoli drobno posiekać.
Mozzarellę pokroić.Z
oliwy,
octu balsamicznego i odrobiny
soli zrobić sos.Ułożyć liście
sałaty,
mozzarellę i
pomidorki na talerzu. Posypać
rukolą( kwiatami i listkami), polać sosem.Ja do tej sałatki nie używam
pieprzu- zarówno liście, jak i kwiaty
rukoli są lekko ostre.