Wykonanie
Czerwony
burak jest tym warzywem, które występuje u nas bardzo rzadko i właściwie nie wiem dlaczego tak jest. Przecież jesy smaczny i można go wykorzystać zarówno do typowo wytrawnych dań jak i na słodko i do tego ma ten piękny kolor.
Będę chciała zaprzyjaźnić się z nim trochę i mam w planach kilka przepisów z
burakiem w roli głównej. Dzisiaj proponuję całkiem smaczną pastę z
serkiem,
chrzanem i
burakiem. Pastę można podawać jako dip do przystawek na zimno lub po prostu jako dodatek na kanapkę.
Źródło + moje zmianySkładniki:1 duży ugotowany lub upieczony czerwony
burak150 g
serka kremowego1 łyżka
chrzanusól, świeżo mielony
pieprzkoperek lub
szczypiorekZetrzeć
buraka na drobnych oczkach tarki, dodać
chrzan i
serek, dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem oraz siekanym
koperkiem.Smacznego:)