Wykonanie
W rankingu przepisów na
wafle, dzisiejszy znajduje się bardzo wysoko. Większość
wafli, które do tej
pory robiłam zawiera
mleko w proszku a jest to składniki który wszystkiemu nadaje wyjątkowy smak. Jednak wykonanie jest zupełnie inne niż to, które znałam do tej
pory. Bardzo mi ta masa przypadła do gustu, jest taka ....
mleczna w smaku. Do
wafli pasuje idealnie ale ja już myślę jakby tu z nią pokombinować i wykorzystać do ciasta. Jak coś wymyślę, na pewno pokażę wkrótce na blogu. Tymczasem polecam pyszne
wafelki.
Składniki:1/2 szklanki
mleka1/2 szklanki
cukru (dałam trochę mniej a i tak były słodkie)2 łyżki ekstraktu
waniliowegokostka
masła2 szklanki
mleka w proszku6
wafliMleko wlać do rondelka, dodac
cukier i zagotować mieszając.
Masło utrzeć. Dodawać małymi porcjami na przemian ostudzone
mleko,
mleko w proszku i
wanilię. Ucierać na gladką masę.
Wafle przełożyć masą. Obciążyć deską, odłożyć na 6 godzin.Smacznego:)