Wiele osób nie może jeść wątróbki i nie mam zamiaru ich przekonywać bo ja np. nie przełknęłabym ozorków czy móżdżku a niektórzy się zachwycają ale ci co znaja smak wątróbki wiedzą, że połączenie jej z jabłkiemdaje świetny efekt. Drobiowa wątróbka jest delikatna i mięciutka i smakuje po prostu wspaniale. Jedyną jej wadą jest to, że chyba jest najmniej fotogeniczną potrawą jaką znam.Składniki:0,5 kg watrobki drobiowej2 jablka1 cebula3 lyżki mąki pszennejłyżeczka majerankusól, pieprzoliwa do smażeniaWątróbkę umyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić wątrobkę. Smażyć chwilę. Cebulkę pokroić w paseczki i dodać do watrobki. Jablka pokroić w ósemki. Wrzucić do wątróbki , dodać również przyprawy. Poddusić chwilę do miękkości. Na koniec posolić.Smacznego:)