ßßß Cookit - przepis na Wątróbka z jabłkiem

Wątróbka z jabłkiem

nazwa

Wykonanie

Wiele osób nie może jeść wątróbki i nie mam zamiaru ich przekonywać bo ja np. nie przełknęłabym ozorków czy móżdżku a niektórzy się zachwycają ale ci co znaja smak wątróbki wiedzą, że połączenie jej z jabłkiem daje świetny efekt. Drobiowa wątróbka jest delikatna i mięciutka i smakuje po prostu wspaniale. Jedyną jej wadą jest to, że chyba jest najmniej fotogeniczną potrawą jaką znam.
Składniki:
0,5 kg watrobki drobiowej
2 jablka
1 cebula
3 lyżki mąki pszennej
łyżeczka majeranku
sól, pieprz
oliwa do smażenia
Wątróbkę umyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić wątrobkę. Smażyć chwilę. Cebulkę pokroić w paseczki i dodać do watrobki. Jablka pokroić w ósemki. Wrzucić do wątróbki , dodać również przyprawy. Poddusić chwilę do miękkości. Na koniec posolić.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/12/Watrobka-z-jablkiem.html