Wykonanie
            Jeśli nie macie pomysłu na obiad polecam coś w klimacie śródziemnomorskim czyli kotlety a'la caprese. Można użyć dowolnego 
mięsa, ja użyłam oczywiście 
kurczaka, ale w orginale polecane były 
sznycle wieprzowe a nawet 
indyk. Całość wspaniale się łączy no i bardzo szybko się robi. Wystarczy podsmażyć 
mięso, wszystko złożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawic do piekarnika na kilka minut. Przepis pochodzi z ostatniego numeru 
Soli i 
Pieprzu.

Składniki:4 
pomidory250 g 
mozzarelli w zalewie3 łyżki 
oliwek4 kotlety wieprzowe lub z 
indyka lub z 
kurczakasól, 
pieprz ziarnisty2 łyżki 
oliwy1-2 łyżki zielonego pesto (u mnie czerwone)
Pomidory pokroić w plastry. 
Mozzarellę osączyć i z 
oliwkami także pokroić w plastry. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. 
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć 
solą i 
pieprzem. Smażyć na rozgrzanej 
oliwie po około 2 minut z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Kotlety posmarować warstwą pesto. Obłożyć plastrami 
pomidorów i 
mozzarelli. Na wierzch wyłożyć 
oliwki. Oprószyć 
solą i świeżo zmielonym 
pieprzem. Piec około 10 minut.Smacznego:)