Wykonanie
Coś szybkiego, zdrowego i efektownego. Propozycja na przyjęcia, na spotkania w gronie przyjaciół i rodziny oraz jako dodatek kolacji we dwoje.Szaszłyki są bardzo proste do zrobienia.
Print RecipeDanie Dodatki, PrzekąskiKuchnia WłoskaPorcje8 porcjiPorcje8 porcji
Szaszłyki z
mozzarelląPrint RecipeDanie Dodatki, PrzekąskiKuchnia WłoskaPorcje8 porcjiPorcje8 porcjiSkładniki16 szt. kulek z
mozzarelli16 szt.
oliwek8 szt. dużych
pomidorków koktajlowych(lub 16 małych)1 łyżka
oliwy z oliwek1 garść
sałat(różnego rodzaju)10 szt. liści
bazyli świeżej (opcjonalnie)1 łyżeczka
soli1/2 łyżeczki mielonego
pieprzu1 łyżeczka suszonej
bazyli8 szt. patyzków do szaszłykówPorcje: porcjiSposób przygotowania
Pomidorki koktajlowe umyć,
sałatę umyć i wysuszyć, odcedzić
mozzarellę oraz
oliwki.Na talerzu ułożyć
sałatę oraz pokrojone liście świeżej
bazylii. Na patyki od szaszłyków wbijać
oliwki,
mozzarellę oraz
pomidorki (kolejność zależy tylko od nas).Szaszłyki ułożyć na sałacie, posolić oraz posypać
pieprzem i suszoną
bazylią, skropić
oliwą z oliwek.Share this Recipe