Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu«
Cukinia w sosie słodko - ...Ciasto z
bitą śmietaną i ... »
Składniki:1
czerwona papryka chili3 cm kawałek
imbiru1 ząbek
czosnku1
cebula2 łyżki
ketchupu2 łyżki
sosu sojowego2 łyżki
octu winnego3 łyżki
cukru200 g chińskiego
makaronu jajecznego4
filety z kurczaka1
jajosól,
pieprz2 łyżki
mąki ziemniaczanej5 łyżek
oleju ryżowego200 ml
bulionu drobiowegoChili umyć i usunąć gniazdo nasienne.
Imbir obrać i razem z
chili drobno posiekać.
Czosnek i
cebulę obrać, pokroić w plastry.
Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Filety umyć, osuszyć i pokroić w kawałki.
Jaja rozkłócić ze szczyptą
soli i 4 łyżkami
wody.
Mięso opanierować w
mące i
jajku. W woku rozgrzać 4 łyzki
oleju i na dużym ogniu usmażyć
mięso, wyjąć. Do woka wlać resztę
oleju i krótko smażyć
chili,
imbir,
czosnek i
cebulę.
Ketchup wymieszać z
sosem sojowym,
octem i
cukrem. Dodać do warzyw i wymieszać. Wlać
bulion, a następnie doprowadzić do wrzenia. Dodać
mięso i podgrzać.
Makaron i
mięso z sosem wyłożyć na talerze. Przed podaniem udekorować
kolendrą.Smacznego:)piątek, 13 maja 2011, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze