ßßß Cookit - przepis na Sztuka mięsa inaczej

Sztuka mięsa inaczej

nazwa

Wykonanie

Moja dzisiejsza propozycja pochodzi z programu Ewy Wachowicz. Zainteresowałam się tym przepisem z powodu orginalności jaką autorka obiecywała i faktycznie inny to on jest. Dodatkowym atutem może być fakt, że z jednej porcji mięsa mamy dwa dania. Tak więc jeśli macie dość kurczaka i wieprzowiny ten przepis jest świetną odskocznią.
Składniki:
80 dag wołowiny
włoszczyzna (jak do rosołu)
kilka ziarenek ziela angielskiego
1-2 liście laurowe
sól do smaku
10 dag masła
4-5 łyżek bułki tartej
kilka łyżek musztardy Dijon
Na wołowinie ugotować rosół. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć je z rosołu i przestygnięte posmarować musztardą, zanurzyć w rozpuszczonym maśle i obtoczyć w bułce. Przygotowaną w ten sposób wołowinę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać pozostałym masłem. Zapiec w piekarniku.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/01/Sztuka-miesa-inaczej.html