Wykonanie
Moja dzisiejsza propozycja pochodzi z programu Ewy Wachowicz. Zainteresowałam się tym przepisem z powodu orginalności jaką autorka obiecywała i faktycznie inny to on jest. Dodatkowym atutem może być fakt, że z jednej porcji
mięsa mamy dwa dania. Tak więc jeśli macie dość
kurczaka i
wieprzowiny ten przepis jest świetną odskocznią.
Składniki:80 dag
wołowinywłoszczyzna (jak do rosołu)kilka ziarenek
ziela angielskiego1-2
liście laurowesól do smaku10 dag
masła4-5 łyżek
bułki tartejkilka łyżek
musztardy DijonNa
wołowinie ugotować rosół. Gdy
mięso będzie miękkie wyjąć je z rosołu i przestygnięte posmarować
musztardą, zanurzyć w rozpuszczonym
maśle i obtoczyć w
bułce. Przygotowaną w ten sposób
wołowinę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać pozostałym
masłem. Zapiec w piekarniku.Smacznego:)