ßßß
Cookit - przepis na Pasta twarogowo - jajeczna z tuńczykiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta twarogowo - jajeczna z tuńczykiem
Składniki
Tuńczyk w sosie własnym
Ser biały
Jajko
Majonez
Jogurt naturalny
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Wykonanie
Jeśli komuś znudziła się
wędlina
proponuję szybką, łatwą do zrobienia i bardzo smaczną pastę do kanapek. Robi się ją w 10 minut. Warunkiem jest jedynie to, że trzeba lubić
ryby
i
biały ser
. No bo
jajka
to chyba wszyscy lubią:)
Składniki:puszka
tuńczyka w sosie własnym
20-30 dag
białego sera
3-4
jajka
3-4 łyżki
majonezu
(dałam w połowie zmieszany z
jogurtem naturalnym
)3 łyżki posiekanej
natki pietruszki
sól
,
pieprz
Jajka
ugotować na twardo. W tym czasie osączyć
tuńczyka
z zalewy i rozdrobnić go. Połączyć z rozdrobnionym
białym serem
. Ugotowane i obrane
jajka
dodać do masy
twarogowo
- tuńczykowej. Dodać też posiekaną
pietruszkę
i
majonez
. Przyprawić
solą
i
pieprzem
do smaku. Wszystko razem wymieszać.Smacznego:)
Źródło:
http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/03/Pasta-twarogowo-jajeczna-z-tunczykiem.html
Przepisy powiązane
Niby pasta jajeczna
PYSZNE 25 ANNA STARMACH - PASTA JAJECZNA Z TUŃCZYKIEM
Pasta jajeczno-jaglana
Pasta twarożkowa z rybą
Sałatka brokułowa z surimi
Składniki powiązane (0)