ßßß Cookit - przepis na Czekoladowe magdalenki

Czekoladowe magdalenki

nazwa

Wykonanie

Składniki:
70 g mąki
30 g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
100 g cukru trzcinowego (brązowego)
1 łyżka wody z kwiatu pomarańczy
1 łyżka cukru waniliowego
70 g masła - roztopionego i ostudzonego (40 g + 30 g)
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać przez sitko.
Jajka, cukier, wodę pomarańczową(lub ekstrakt z wanilii) i cukier waniliowy dokładnie zmiksować, aż powstanie puszysta masa. Powoli wsypać suche składnki, na końcu wlać masło (40 g), zostawiając 2 łyżki (30 g), którymi należy wysmarować formę do magdalenek (lub serc).
Piekarnik nagrzać do 230ºC. Masą wypełnić foremki. Wstawić do piekarnika na 4 minuty. Zmniejszyć temperaturę do 200ºC i piec kolejne 5 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić lekko w foremkach.
Smacznego!
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/02/Czekoladowe-magdalenki.html