Składniki:70 g mąki30 g kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia3 jajka100 g cukru trzcinowego (brązowego)1 łyżka wody z kwiatu pomarańczy1 łyżka cukru waniliowego70 g masła - roztopionego i ostudzonego (40 g + 30 g)Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać przez sitko.Jajka, cukier, wodępomarańczową(lub ekstrakt z wanilii) i cukier waniliowy dokładnie zmiksować, aż powstanie puszysta masa. Powoli wsypać suche składnki, na końcu wlać masło (40 g), zostawiając 2 łyżki (30 g), którymi należy wysmarować formę do magdalenek (lub serc).Piekarnik nagrzać do 230ºC. Masą wypełnić foremki. Wstawić do piekarnika na 4 minuty. Zmniejszyć temperaturę do 200ºC i piec kolejne 5 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić lekko w foremkach.Smacznego!