Wykonanie
« Powrót  Sushi
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 40 dekagramów
ocet ryżowy 5 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowychliście
nori 2 listków
tuńczyk 20 dekagramów
łosoś 20 dekagramów
ogórek 15 dekagramów
Chrzan zielony według uznania
imbir margarynowy 5 dekagramów
sos sojowy według uznaniaWykonanie:1.
Ocet,
cukier,
sól, podgrzać i ostudzić. Ugotowany
ryż wyłożytć na deskę i skropić
octową mieszanką i
sosem sojowym.2. Liście
nori przepołowić, ułożyć na macie bambusowej. Wilgotną ręką nałożyć płasko
ryż.
Ogórek,
łososia i
tuńczyka pokroić w cienkie paski.3. Pasek
ryby ułożyć na środku warstwy
ryżu, nałożyć odrobinę wasabi, kawałeczek
ogórka i zwijać w rulonik za pomocą bambusowej maty. Rulonik ułożyć na desce i
ostrym nożem pokroić na porcje. Doprawić wasabi z odrobiną
imbiru.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia JapońskaKomentarze:Autor: Slajmi130Data: 2011-03-21Kolejna bzdura. tak sie sushi nie robi. Przepis nieprawidłowyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: