Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
Cukinie 2 sztuk
czerwona papryka 1 sztuk
zielona papryka 1 sztuk
oberżyna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa z oliwek według uznania
tymianek,
rozmaryn,
sól,
pieprz według uznania
liść laurowy według uznania
ocet balsamiczny według uznaniaWykonanie:Podgrzej naczynie po czym zmniejsz temperaturę. Obierz
cukinie i
oberżynę ze skórki. Sparz
paprykę, a następnie włóż ją pod zimną
wodę i obierz ze skórki, wyjmij szypułki i nasiona i podziel na czworo. Następnie pokrój na paski.
Oberżynę i
cukinie pokrój w talarki. Dodaj
oliwę z oliwek, nie łuskanego
czosnku i
cebulę i wszystko uduś.
Paprykę musisz dusić oddzielnie w innym naczyniu,
potem odsączyć. Do
bakłażanów i
cukinii dodaj
paprykę,
pomidory,
sól i
pieprz, a na końcu
tymianek,
rozmaryn i
listki laurowe. Wyłącz źródło ciepła. Pozostaw ratatouille do wystygnięcia w naczyniu. Kiedy jest gotowe do podania, dolej trochę
octu balsamicznego.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: