ßßß Cookit - przepis na Ratatouille na zimno

Ratatouille na zimno

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
Cukinie 2 sztuk
czerwona papryka 1 sztuk
zielona papryka 1 sztuk
oberżyna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa z oliwek według uznania
tymianek, rozmaryn, sól, pieprz według uznania
liść laurowy według uznania
ocet balsamiczny według uznania
Wykonanie:
Podgrzej naczynie po czym zmniejsz temperaturę. Obierz cukinie i oberżynę ze skórki. Sparz paprykę, a następnie włóż ją pod zimną wodę i obierz ze skórki, wyjmij szypułki i nasiona i podziel na czworo. Następnie pokrój na paski. Oberżynę i cukinie pokrój w talarki. Dodaj oliwę z oliwek, nie łuskanego czosnku i cebulę i wszystko uduś. Paprykę musisz dusić oddzielnie w innym naczyniu, potem odsączyć. Do bakłażanów i cukinii dodaj paprykę, pomidory, sól i pieprz, a na końcu tymianek, rozmaryn i listki laurowe. Wyłącz źródło ciepła. Pozostaw ratatouille do wystygnięcia w naczyniu. Kiedy jest gotowe do podania, dolej trochę octu balsamicznego.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5754/Ratatouille-na-zimno