Wykonanie
« Powrót  Opis:Kaloryczność: 170 kcal w 100g
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
papryka chili zielona 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
melon miodowy 2 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
oregano świeże 3 łyżek stołowych
melon pomarańczowy kantalupa 1 sztuk
brzoskwinie 1 sztuk
pomidor 3 sztukWykonanie:
Pomidory polać gorącą
wodą,sparzyć je i obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Brzoskwinię sparzyć, obrać, usunąć pestkę, pokroić w kosteczkę.
Paprykę chili umyć i oczyścić z pestek, pokroić w drobną kostkę. Żółte
melony przekroić na pół, usunąć pestki, obrać ze skóry, pokroić w kostkę.
Pomidory,
chili,
brzoskwinię,
melony i
oregano zmiksować z
cukrem i odrobiną
soli. (łyżeczkę
pomidorów oraz
chili odłożyć)Dodać
oliwę i dokładnie wymieszać.
Pomarańczowy melon obrać ze skóry, przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę, włożyć do gazpacho razem z odłożonymi
chili i
pomidorami, delikatnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na 2 godziny. Gazpacho można podawać z kruszonym
lodem, posypane zieloną
pietruszką.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: