ßßß Cookit - przepis na Gazpacho z melonem

Gazpacho z melonem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Kaloryczność: 170 kcal w 100g
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
papryka chili zielona 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
melon miodowy 2 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
oregano świeże 3 łyżek stołowych
melon pomarańczowy kantalupa 1 sztuk
brzoskwinie 1 sztuk
pomidor 3 sztuk
Wykonanie:
Pomidory polać gorącą wodą,sparzyć je i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Brzoskwinię sparzyć, obrać, usunąć pestkę, pokroić w kosteczkę. Paprykę chili umyć i oczyścić z pestek, pokroić w drobną kostkę. Żółte melony przekroić na pół, usunąć pestki, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Pomidory, chili,brzoskwinię, melony i oregano zmiksować z cukrem i odrobiną soli. (łyżeczkę pomidorów oraz chili odłożyć)Dodać oliwę i dokładnie wymieszać. Pomarańczowy melon obrać ze skóry, przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę, włożyć do gazpacho razem z odłożonymi chili i pomidorami, delikatnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na 2 godziny. Gazpacho można podawać z kruszonym lodem, posypane zieloną pietruszką.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Hiszpańska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4800/Gazpacho-z-melonem