Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia młoda 2 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka mała 1 sztuk
olej 1 szklanek
mięso mielone drobiowe 300 gramów
jajko 1 sztuk
bułka tarta 2,5 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
mięta posiekana 2 łyżek stołowych
oliwki marynowane 3 łyżek stołowych
mozzarella 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umytą i osączoną
cukinię przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć ze środka część miąższu. Oczyszczoną
cebulę i
paprykę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na
oleju. dodać posiekany miąższ z
cukinii, smażyć razem 5 minut, aż odparuje większość płynu. Podsmażone warzywa ostudzić i dodać do
mielonego mięsa. Wbić
jajko i wsypać
tartą bułkę. Całość doprawić zmiażdżonym
czosnkiem,
miętą,
solą oraz
pieprzem. Masę dobrze wyrobić i nałożyć do wydrążonych
cukinii i ułożyć je w brytfannie, podlać kilkoma łyżkami
wody, wierzch posypać pokrojonymi
oliwkami i przykryć plastrami
mozzarelli. Zapiekać w piekarniku ok. 30 minut w 180 stopniach. Podawać z
ryżem na sypko i
zieloną sałatą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: