Wykonanie
Zobaczyłam je u Dusi, o tu i się zakochałam! W zdjęciu, w połączeniu
mięty z
mięsem mielonym, w całości!
Przepis zmodyfikowałam ponieważ został mi
ser mozarella, który chciałam jakoś wykorzystać.Dodatkowo postanowiłam wypróbować kolejną z przypraw firmy Skworcu-
Paprykę wędzoną ostrą . Napisałabym "niebo w gębie", ale to złe określenie. Zdecydowanie za delikatne...
Papryka ma bardzo wyrazisty smak, czuć wyraźnie wędzoną nutę, która idealnie pasuje do
mięsa mielonego.
Mięta całość "odświeżyła". Długo nie
wrócę do tradycyjnych kotletów mielonych! A Dusi dziękuję za inspirację! :)
Składniki na kilkanaście małych kotlecików:0,5kg
mięsa mielonego (użyłam wieprzowo- wołowego)
jajko2 łyżki
bułki tartejsól i
pieprzPapryka wędzona ostra SKWORCU3 gałązki świeżej
mięty80g tartej
mozarelliMiętę siekamy i łączymy razem z
mięsem i pozostałymi składnikami. Formujemy niewielkie kotleciki i smażymy z obu stron po kilka minut.Swoje kotleciki podałam na puree z
ziemniaków z
miętą i
masłem.
A poza tym u mnie spadł dziś śnieg...Zima na całego! =)
Baaajjjjj!