Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 0.5 kilogramów
kolendra mielona 1 łyżek deserowych
chili 0.25 łyżek deserowychcumin 0 . 5 łyżek deserowych
imbir 0.5 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
sól 1 łyżek deserowych
ocet 1 łyżek deserowych
woda 0.3 łyżek stołowych
olej jadalny 2 łyżek stołowychWykonanie:1. Utrzeć
kolendrę,
chilli, cumin lub
kminek,
imbir,
czosnek i
sól, wymieszać z
mięsem, włożyć do miski, polać
octem z
wodą i odstawić na 3 godz.2.
Mięso osączyć, smażyć na rozgrzanym
oleju do zrumienienia ze wszystkich stron.3. Podlać
wodą, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 45 min., aż
mięso będzie miękkie, 4. Podawać z
ryżem ugotowanym na sypko i
zieloną sałatą ze
śmietaną lub mizerią.Proporcje dla 4-5 osóbUwagi:
baranina pokrojona w kostkę, 1/2 łyżeczki cumin lub 1/4 łyżeczki
kminku,
imbir niekoniecznie, 1 łyżeczka
octu x 3 łyżkami
wodyKuchnia IndonezyjskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetne i pyszne :))) Polecam !!!Autor: FloressData: 2009-01-02:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: