Wykonanie
Zdecydowanie jedna z najlepszych jakie do tej
pory jadłam i robiłam. Jej zrobienie nie zajmuje dużo czasu jedynie czas nocnego oczekiwania. Najlepsza z
ziemniakami. Idealnie będzie nadawała się do Świątecznego obiadu. Gorąco polecam !!!! Przepis dostałam od mamy. Ona z kolei od znajomej :)
Składniki :średnia główka
kapustymarchew ( ilość dowolna, ja dałam około 4 dość spore )Zalewa :1/2 szklanki
wody1/2 szklanki
octu1/2 szklanki
cukru2 płaskie łyżki
soli1/2 szklanki
oleju2 ząbki
czosnkuKapustę szatkujemy,
marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Czosnek tniemy na kawałki ( u mnie w drobną kostkę ). Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy. Zestawiamy z palnika, zalewamy
kapustę z marchwią. Zalewa ma pokryć całość a jesli zajdzie taka potrzeba od góry można obciążyć talerzykiem. Odstawiamy na noc.Smacznego :)