Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
skórka z cytryny 0.5 sztuk
cukier 70 gramów
Cynamon według uznania
woda 0.25 litrów
goździk 2 sztuk
wino 0.7 litrów
sok z cytryny 0.5 sztukWykonanie:Wszystkie składniki dobrze wymieszać, odstawić na 1 godz., zagotować, przecedzić i rozlać do kieliszków. Gorące podać na stół.
AlkoholeKuchnia WęgierskaKomentarze:Autor: HawkData: 2010-12-20Lekka uwaga co do tego "zagotowania". W przypadku trunków na gorąco lepiej nie przekraczać 75°C. W końcu przecież nie chcemy aby cały
alkohol uleciał nam z parą.Autor: betis73Data: 2009-03-01dodaje
rodzynki...i skorke potarta skorke
pomaranczy...Wtedy wszystko gra na slodko :DAutor:
herbataData: 2008-10-16osobiscie wole grzanca z
wina polskodkiego, ew. półwytrawnego, wrzucam i
pomarancze (lub wycisniety sok) i
cytryne, do tego ścieram troszeczke
gałki muszkatołowej, oraz kilka
migdałów, króte później wyciągam no i nie dodaje
wody, reszta jak w przepisieAutor: MagData: 2008-01-20a ja zamiast
cytryny daję pomarańczę - plaster na osobę a resztę wyciskamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: