ßßß Cookit - przepis na Grzane wino

Grzane wino

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
skórka z cytryny 0.5 sztuk
cukier 70 gramów
Cynamon według uznania
woda 0.25 litrów
goździk 2 sztuk
wino 0.7 litrów
sok z cytryny 0.5 sztuk
Wykonanie:
Wszystkie składniki dobrze wymieszać, odstawić na 1 godz., zagotować, przecedzić i rozlać do kieliszków. Gorące podać na stół.
Alkohole
Kuchnia Węgierska
Komentarze:
Autor: Hawk
Data: 2010-12-20
Lekka uwaga co do tego "zagotowania". W przypadku trunków na gorąco lepiej nie przekraczać 75°C. W końcu przecież nie chcemy aby cały alkohol uleciał nam z parą.
Autor: betis73
Data: 2009-03-01
dodaje rodzynki...i skorke potarta skorke pomaranczy...Wtedy wszystko gra na slodko :D
Autor: herbata
Data: 2008-10-16
osobiscie wole grzanca z wina polskodkiego, ew. półwytrawnego, wrzucam i pomarancze (lub wycisniety sok) i cytryne, do tego ścieram troszeczke gałki muszkatołowej, oraz kilka migdałów, króte później wyciągam no i nie dodaje wody, reszta jak w przepisie
Autor: Mag
Data: 2008-01-20
a ja zamiast cytryny daję pomarańczę - plaster na osobę a resztę wyciskam
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1326/Grzane-wino