Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
woda 450 mililitrów
cukier 120 gramów
sok z cytryny 220 mililitrów
skórka z cytryny 1 sztuk
likier 50 mililitrówWykonanie:Do ciepłej
wody ( oczywiście gotowanej). Dodać
cukier , postawić na małym ogniu mieszać dopóki
cukier się nie rozpuści. Dodać
sok z cytryny i startą skórkę.
Syrop umieścić w pojemniku i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Pojemnik wyjąć i umieścić w gorącej wodzie tak aby łatwo było wyjąć blok
lodowy. Rozbić go na kawałki i następnie wrzucić do robota kuchennego, miksować tak aby powstały drobne kryształki
lodowe.Uwagi:Również granita może być zrobiona z
owoców takich jak;
pomarańcze,
mandarynki,
grejpfruty.Można rółwnież zamiast
owoców dodać
kawę. Zwykły mikser nie nadaje się do zdrabniania
lodu, najlepszy jest robot kuchenny o dużej mocyAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeDrinki (z
Wódką)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: