ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoparówki Paryżanki ZM Pekpol 1 porcjaser żółty 3 plastrymąka 100 gramówjajko 1 sztukbułka tarta 100 gramówolej 2 łyżek deserowychsłodka śmietanka 250 mililitrówkoperek 1/2 pęczeknatka pietruszki 1/2 pęczekszczypior 1/2 pęczeksól i pieprz do smaku 1 gramówWykonanie:1. Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.2. Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: