ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokości wędzone od schabu 1/2 kilogramówmarchew średnia 1 sztukseler średni 1/2 sztukwoda 2,5 litrówliść laurowy 3 sztukziele angielskie 5-6 ziarnachrzan słoik 1 sztukśmietana kwaśna 18% 300 mililitrówmąka 1 łyżek stołowychsól, pieprz do smaku 1 szczyptaczosnek 3 ząbkibiała kiełbasa surowa 1/2 kilogramówjajka ugotowana na twardo 3 sztukWykonanie:Do garnka z wodą włożyć kości, obrane i pokrojone w cząstki warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Posolić i gotować, aż mięso przy kości będzie miękkie. Kości wyciągnąć. Do wywaru dodać chrzan i śmietanę połączoną z mąką. Białą kiełbasę podsmażyć na patelni na złoty kolor, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut. Następnie pokroić w cząstki i dodać do zupy. Doprawić do smaku pieprzem, cukrem i majerankiem. Pod koniec gotowania zupy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: