Wykonanie
« Powrót  Trzy
KrówkiOpis:Pyszne ciasto bez pieczenia dla całej rodziny.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasa krówkowa Bakalland 1 puszka
mleko 2 szklanek
mąka pszenna 1 szklanek
żółtko 5 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 1/2 szklanek
herbatniki 8 sztuk
śmietanka 30 % 0,5 litrów
cukier puder 2 łyżek stołowych
bita smietanka w proszku 2 sztuk
margaryna 1 sztukWykonanie:Masa budyniowa:Zmiksować
żółtka z
cukrem i
cukrem waniliowym. Dodać
mąkę i 0,5 szklanki
mleka. Pozostałą część
mleka zagotować, a następnie wlać wcześniej zmiksowane składniki. Dalej postępujemy jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę
margaryny.
Herbatniki wykładamy na blachę. Smarujemy je masą
krówkową (np. kajmak), pokrywając kolejną warstwą
herbatników, którą za chwilę polewamy gorącą masą budyniową. Czekamy do jej ostygnięcia, po czym wykładamy na wierzch ubitą z
cukrem pudrem i
śmietaną w proszku
śmietankę. Przykrywamy trzecią warstwą
herbatników. Kolejny krok to ułożenie drugiej warstwy masy krówkowej i trzeciej warstwy
herbatników. Całość można obsypać startą
gorzką czekoladą lub oblać
polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce.Autor:
FasolkaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: