ßßß Cookit - przepis na Trzy Krówki

Trzy Krówki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Trzy Krówki
Opis:
Pyszne ciasto bez pieczenia dla całej rodziny.
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
masa krówkowa Bakalland 1 puszka
mleko 2 szklanek
mąka pszenna 1 szklanek
żółtko 5 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 1/2 szklanek
herbatniki 8 sztuk
śmietanka 30 % 0,5 litrów
cukier puder 2 łyżek stołowych
bita smietanka w proszku 2 sztuk
margaryna 1 sztuk
Wykonanie:
Masa budyniowa:
Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotować, a następnie wlać wcześniej zmiksowane składniki. Dalej postępujemy jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny.
Herbatniki wykładamy na blachę. Smarujemy je masą krówkową (np. kajmak), pokrywając kolejną warstwą herbatników, którą za chwilę polewamy gorącą masą budyniową. Czekamy do jej ostygnięcia, po czym wykładamy na wierzch ubitą z cukrem pudrem i śmietaną w proszku śmietankę. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników. Kolejny krok to ułożenie drugiej warstwy masy krówkowej i trzeciej warstwy herbatników. Całość można obsypać startą gorzką czekoladą lub oblać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce.
Autor: Fasolka
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Powyżej 1 roku
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12993/Trzy-Krowki