Bajecznie proste ciasto bez pieczenia. Przepis widziałam na wielu blogach, ale ostatecznie zrobiłam według przepisu z książki Ciasta bez pieczenia pochodzącej z serii Biblioteczki Poradnika Domowego .Składniki:2 paczki słonych krakersówMasa:5 szklanek mleka3/4 szklanki cukru1 opakowanie cukru waniliowego1 kostka margarynytorebka budyniu waniliowego lub śmietankowego4 żółtka1 szklanka mąki pszennej+ cukier puder po posypaniaSposób przygotowania:1. Połowę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną.2. Resztę mleka wymieszać z budyniem, mąką, żółtkami, a następnie wlać do gotującego się mleka. Masę gotować, mieszając, aż zgęstnieje.3. Blaszkę wyłożyć papierem, ułożyć warstwę krakersów, wylać gorący krem i przykryć drugą warstwą krakersów.4. Całość posypać cukrem pudrem i po ostudzeniu wstawić do lodówki na kilka godzin.Smacznego!