ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z okonia (bez skóry)6 sztukpomidory 2 sztukkurki 300 gramówmiąższ z dyni 250 gramówbazylia 1 pęczekoliwa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety oprószyć sola oraz pieprzem. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.Oczyszczone grzyby usmażyć w niewielkiej ilości oliwy. w osolonej wodzie obgotować dynię. Osączoną pokroić w cienkie płatki lub zetrzeć na tarce. Sparzone pomidory obrać i pokroić w kostkę.Podawać filety na podkładzie z dyni, posypać pomidorami, smażonymi kurkami oraz rozdrobnioną bazylią. Oprószyć solą oraz pieprzem i skropić oliwą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: