Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 125 gramów
ciasteczka z kawałkami
czekolady 125 gramów
brzoskwinie 300 gramów
jajka 3 sztuk
cukier puder 125 gramów
cukier waniliowy 1 sztukSernix 1 sztuk
ser mielony 750 gramówWykonanie:Stopione 50g
masło przestudzić. Pokruszone
ciasteczka wymieszać z letnim
masłem. Średniej wielkości tortownice wyścielić papierem do pieczenia i ułożyć na nim masę z
ciasteczek, mocno dociskając. Wstawić na kilka minut do lodówki.Umyte
brzoskwinie naciąć nożem, sparzyć gorącą
wodą i zdjąć skórkę. Przeciąć
owoce i usunąć pestki.Ubić
białka na sztywna pianę. Utrzeć 75g
masła z
cukrem i
cukrem waniliowym. Ucierając, kolejno dodawać po
żółtku. Dodać
ser oraz Sernix i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubita pianą. Wyłożyć masę serowa na schłodzony spód ciasta. Na wierzchu ułożyć
brzoskwinie. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawić ciasto jeszcze 20 minut w otwartym piekarniku. Wystudzony udekorować listkami
melisy. Można podawać z dodatkiem
bitej śmietany.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: