Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
rukola 1 porcja
sałata karbowana 1 sztuk
ser kozi twardy 200 gramów
pestki słonecznika 100 gramów
oliwa według uznania
pomidory suszone w
oliwie 0,5 sztuk
ocet winny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Na suchej patelni zrumienić
pestki słonecznika, przestudzić.Na tarce o grubych oczkach zetrzeć
ser. Osączone
pomidory pokroić w cienkie paski. Oczyszczoną
sałatę oraz
rukolę osuszyć,
sałatę porwać na mniejsze kawałki.W salaterce wymieszać
sałatę z
rukolą oraz
pomidorami, posypać
startym serem oraz
słonecznikiem.
Sałatkę skropić
octem oraz
oliwą ( można wykorzystać
oliwę z
pomidorów) i oprószyć
solą oraz
pieprzem.Uwagi:Do sałatki można też dodać listki
bazylii pokrojone w cienkie paseczki oraz roztarte w dłoni listki
tymianku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: