Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczka wieprzowa 500 gramów
olej 2 łyżek stołowych
rukola 300 gramów
dymka 4 sztuk
ogórek sałatkowy 250 gramów
papryczka chili 1 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
imbir 40 gramów
olej z
awokado 4 łyżek stołowych
sos sojowy 4 łyżek stołowych
olej sezamowy 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso natrzeć
solą oraz
pieprzem i obsmażyć na
oleju w brytfance. Wstawić do piekarnika na 8 minut, nagrzanego do 220 stopni. Ostudzone
mięso pokroić w cienkie plasterki.Oczyszczoną
rukolę osuszyć. Oczyszczone
cebulki pokroić w piórka. Umyte
ogórki porozcinać wzdłuż na pół, wydrążyć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w plasterki. Oczyszczoną
chili drobno posiekać, a
paprykę pociąć w paski. Wszystkie składniki wymieszać.Dressing: oczyszczony
imbir pokroić w plasterki i włożyć do zagrzanego
oleju awokado, zestawić z ognia i wymieszać z
sosem sojowym. Mieszając, stopniowo dolewać
olej sezamowy i zalać
sałatkę.Uwagi:
Polędwiczki wieprzowe można zastąpić
filetem z kurczaka i przygotować tak jak polędwiczkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: