ßßß Cookit - przepis na Rukola z wieprzowiną

Rukola z wieprzowiną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwiczka wieprzowa 500 gramów
olej 2 łyżek stołowych
rukola 300 gramów
dymka 4 sztuk
ogórek sałatkowy 250 gramów
papryczka chili 1 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
imbir 40 gramów
olej z awokado 4 łyżek stołowych
sos sojowy 4 łyżek stołowych
olej sezamowy 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem i obsmażyć na oleju w brytfance. Wstawić do piekarnika na 8 minut, nagrzanego do 220 stopni. Ostudzone mięso pokroić w cienkie plasterki.
Oczyszczoną rukolę osuszyć. Oczyszczone cebulki pokroić w piórka. Umyte ogórki porozcinać wzdłuż na pół, wydrążyć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w plasterki. Oczyszczoną chili drobno posiekać, a paprykę pociąć w paski. Wszystkie składniki wymieszać.
Dressing: oczyszczony imbir pokroić w plasterki i włożyć do zagrzanego oleju awokado, zestawić z ognia i wymieszać z sosem sojowym. Mieszając, stopniowo dolewać olej sezamowy i zalać sałatkę.
Uwagi:
Polędwiczki wieprzowe można zastąpić filetem z kurczaka i przygotować tak jak polędwiczkę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12636/Rukola-z-wieprzowina