Wykonanie
Czasem jest tak, że trzeba na szybko przyrządzić obiadek- no i pytanie co zrobić. Jak zwykle na podorędziu wtedy mam
ryż, jakąś
mieszankę warzywną mrożoną . Jak mam podstawowe składniki rozglądam sie po lodówce czy nie ma jakichś
mięsnych resztek - tym razem była resztka
schabu. Wszystko na patelnię- troszkę przypraw i jest szybki obiadek:)- 2 woreczki
ryżu- 1 mieszanka chińska (mrożona)- resztki
wędlin lub
mięsa z poprzedniego dnia- 1,5 łyżki
sosu sojowego ciemnego-
sól,
pieprz,
czerwona papryka słodka, suszony
imbir.- tłuszcz do smażenia.
Ryż gotujemy. Mieszankę podsmażamy na tłuszczu.
Wędlinę kroimy w paseczki. Jak warzywa zaczną mięknąć dodajemy
ryż i
wędlinę. Mieszamy i dodajemy
sos sojowy oraz
przyprawy.