ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina po chińsku na szybko

Wieprzowina po chińsku na szybko

nazwa

Wykonanie

Czasem jest tak, że trzeba na szybko przyrządzić obiadek- no i pytanie co zrobić. Jak zwykle na podorędziu wtedy mam ryż, jakąś mieszankę warzywną mrożoną . Jak mam podstawowe składniki rozglądam sie po lodówce czy nie ma jakichś mięsnych resztek - tym razem była resztka schabu. Wszystko na patelnię- troszkę przypraw i jest szybki obiadek:)
- 2 woreczki ryżu
- 1 mieszanka chińska (mrożona)
- resztki wędlin lub mięsa z poprzedniego dnia
- 1,5 łyżki sosu sojowego ciemnego
- sól, pieprz, czerwona papryka słodka, suszony imbir.
- tłuszcz do smażenia.
Ryż gotujemy. Mieszankę podsmażamy na tłuszczu. Wędlinę kroimy w paseczki. Jak warzywa zaczną mięknąć dodajemy ryż i wędlinę. Mieszamy i dodajemy sos sojowy oraz przyprawy.
Źródło:http://malpandom.blogspot.com/2013/10/wieprzowina-po-chinsku-na-szybko.html