Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
cytryna 3 sztuk
zioła prowansalskie 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukanego, osuszonego
kurczaka skropić
sokiem z jednej
cytryny, natrzeć
ziołami, oprószyć
pieprzem oraz
solą i wstawić na noc do lodówki. Wyjętego
kurczaka delikatnie osuszyć, nie i posmarować
olejem. Wyszorowane
cytryny włożyć do
kurczaka. Piec ok. 80 minut w 180 stopniach. Podzielić na porcje. Podawać na gorąco lub zimno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: