Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
jajka 1 sztuk
pierś z kurczaka 350 gramów
bulion drobiowy 2 szklanek
cebula czerwona 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej
maki dodać
jajko, szczyptę
soli oraz kilka łyżek
wody i zagnieść elastyczne ciasto.Farsz: umyte
mięso zalać w rondlu
bulionem i gotować ok. 30 minut. Ostudzone zmielić. Oczyszczoną
cebulę posiekać i zeszklić na
maśle. Dodać do
mięsa razem z
żółtkiem oraz
natka pietruszki. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Jeśli masa jest zbyt sucha, to można dodać trochę
bulionu z gotowania
mięsa.Rozwałkować cienko ciasto i wyciąć szklanką krążki. Na każdym ułożyć po porcji farszu i zlepić brzegi. Wrzucać pierożki do osolonego wrzątku i gotować 3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane
masłemAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: