ßßß Cookit - przepis na Pierogi z mięsem drobiowym

Pierogi z mięsem drobiowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
jajka 1 sztuk
pierś z kurczaka 350 gramów
bulion drobiowy 2 szklanek
cebula czerwona 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ciasto: do przesianej maki dodać jajko, szczyptę soli oraz kilka łyżek wody i zagnieść elastyczne ciasto.
Farsz: umyte mięso zalać w rondlu bulionem i gotować ok. 30 minut. Ostudzone zmielić. Oczyszczoną cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać do mięsa razem z żółtkiem oraz natka pietruszki. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeśli masa jest zbyt sucha, to można dodać trochę bulionu z gotowania mięsa.
Rozwałkować cienko ciasto i wyciąć szklanką krążki. Na każdym ułożyć po porcji farszu i zlepić brzegi. Wrzucać pierożki do osolonego wrzątku i gotować 3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane masłem
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12474/Pierogi-z-miesem-drobiowym