ßßß Cookit - przepis na Kartoflanka berlińska

Kartoflanka berlińska

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
cebula 1 sztuk
olej według uznania
bulion 5 szklanek
marchewka 1 sztuk
seler 0,25 ząbki
por 1 sztuk
majeranek 1 łyżek stołowych
boczek wędzony 200 gramów
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dodać ziemniaki i chwilę razem smażyć, przełożyć do garnka, zalać gorącym bulionem. Dodać oczyszczone, pokrojone pozostałe warzywa i gotować 30 minut. Mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem i zmiksować. Drobno pokrojony boczek usmażyć na patelni oraz dodać do zupy i zagotować. podawać gorącą z grzankami i posypana natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12392/Kartoflanka-berlinska