ßßß Cookit - przepis na Ryba zapiekana z ryżem i ogórkiem

Ryba zapiekana z ryżem i ogórkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 700 gramów
filety z pangi 500 gramów
bulion jarzynowy granulowany 1 łyżek stołowych
przyprawa do ryb 1 łyżek deserowych
ogórki zielone 2 sztuk
pieprz biały 2 szczypta
śmietana 20 mililitrów
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
koperek 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
pomidor 1 sztuk
Wykonanie:
Ugotować ryż z przyprawą do ryb i bulionem jarzynowym. Obrane ogórki pokroić w kostkę, wyłożyć na ryż i oprószyć szczypta pieprzu. Gotować jeszcze 10 minut pod przykryciem.
Wymieszać śmietanę z 2 łyżkami soku z cytryny, jajkiem i łyżką siekanego koperku.
Umytą, osuszoną rybę oprószyć pieprzem, położyć na ryżu i ogórkach. Polać śmietana i zapiekać. 10 minut przed końcem zapiekania posypać rybę reszta koperku i polać pozostałym sokiem z cytryny. Umyty pomidor oraz wyszorowana cytrynę pokroić na cząstki i udekorować nimi potrawę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12322/Ryba-zapiekana-z-ryzem-i-ogorkiem