Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 700 gramów
filety z pangi 500 gramów
bulion jarzynowy granulowany 1 łyżek stołowych
przyprawa do ryb 1 łyżek deserowych
ogórki zielone 2 sztuk
pieprz biały 2 szczypta
śmietana 20 mililitrów
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
koperek 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
pomidor 1 sztukWykonanie:Ugotować
ryż z przyprawą do ryb i
bulionem jarzynowym. Obrane
ogórki pokroić w kostkę, wyłożyć na
ryż i oprószyć szczypta
pieprzu. Gotować jeszcze 10 minut pod przykryciem.Wymieszać
śmietanę z 2 łyżkami
soku z cytryny,
jajkiem i łyżką siekanego
koperku.Umytą, osuszoną
rybę oprószyć
pieprzem, położyć na
ryżu i ogórkach. Polać
śmietana i zapiekać. 10 minut przed końcem zapiekania posypać
rybę reszta
koperku i polać pozostałym
sokiem z cytryny. Umyty
pomidor oraz wyszorowana
cytrynę pokroić na cząstki i udekorować nimi potrawę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: