Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
leszcze 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
rozmaryn 4 gałązki
masło 100 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
ryż 100 gramów
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
koncentrat pomidorowy według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, sprawione
ryby skropić
sokiem z cytryny i oprószyć
solą oraz
pieprzem. Do każdej
ryby włożyć po gałązce opłukanego
rozmarynu i kawałku
masła. Resztę
masła stopić i skropić nim
ryby. Obtoczone w mace
ryby ułożyć w natłuszczonej blasze i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Ugotować
ryż na sypko. Oczyszczona, posiekana
cebulę zeszklić na
oleju. Dodać oczyszczona, pokrojona w kostkę
paprykę i dusić kilka minut. Włożyć ugotowany
ryż, dodać łyżkę koncentratu. Mieszając, doprawić
sola oraz
pieprzem i dusić kilka minut. Podawać z
leszczami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: