ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone 500 gramówolej 2 łyżek stołowychmieszanka meksykańska 400 gramówkoncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowychpapryka czerwona 1/2 sztukcebula 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniamąka 3 łyżek stołowychryż 4 sztukWykonanie:Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Mięso mielone wrzucić na rozgrzany olej, dodać cebulę pokrojoną w drobna kostkę oraz paprykę. Wszystko podsmażyć, dodać koncentrat pomidorowy oraz mieszankę meksykańską dolać rosołu lub wody. Gotować 15 minut. Przyprawić Chili con corne według uznania, ponieważ jest bardzo ostra. Sól, pieprz do smaku. Zaciągnąć zawiesiną z mąki i wody. Gotową potrawę podawać z ugotowanym ryżem ewentualnie z pieczywem.Uwagi:Osobiście przyprawiam połową opakowania z przyprawą chili con corne.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: buniaData: 2009-06-26Witam, świetna potrawa, przepis prosty w przygotowaniu. Ja w zamian przyprawy chili con corne dodaje przyprawe do potraw kuchni meksykanskiej-polecamAutor: ibeataData: 2008-12-11więc to jest to chili con crone przedtem zastaniawiałam się jak to się robi i co to jestDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: