Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
olej 2 łyżek stołowych
mieszanka meksykańska 400 gramów
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
papryka czerwona 1/2 sztuk
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 3 łyżek stołowych
ryż 4 sztukWykonanie:Gotujemy
ryż w osolonej wodzie.
Mięso mielone wrzucić na rozgrzany
olej, dodać
cebulę pokrojoną w drobna kostkę oraz
paprykę. Wszystko podsmażyć, dodać
koncentrat pomidorowy oraz
mieszankę meksykańską dolać rosołu lub
wody. Gotować 15 minut. Przyprawić
Chili con corne według uznania, ponieważ jest bardzo ostra.
Sól,
pieprz do smaku. Zaciągnąć zawiesiną z
mąki i
wody. Gotową potrawę podawać z ugotowanym
ryżem ewentualnie z
pieczywem.Uwagi:Osobiście przyprawiam połową opakowania z przyprawą
chili con corne.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: buniaData: 2009-06-26Witam, świetna potrawa, przepis prosty w przygotowaniu. Ja w zamian
przyprawy chili con corne dodaje przyprawe do potraw kuchni meksykanskiej-polecamAutor: ibeataData: 2008-12-11więc to jest to
chili con crone przedtem zastaniawiałam się jak to się robi i co to jestDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: