ßßß
Cookit - przepis na Szybkie leczo z fasolką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Szybkie leczo z fasolką
Składniki
Papryka czerwona
Kiełbasa cienka
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Mięso
Sól
Pieprz cayenne
Mąka
Olej
Wykonanie
składniki* 50 dag zielonej szerokiej
fasolki
(nożna zastąpić normalną
szparagową
)* 3
papryki czerwone
* 50 dag
cienkiej kiełbasy
* 1
cebula
* 2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
* kostka bulionowa
mięsna
*
sól
,
pieprz cayenne
* 1 płaska łyżka
mąki
prażonej*
olej
Sposób wykonania
Kiełbasę
pokroić w kostkę i podsmażyć na
oleju
. Pod koniec smażenia dodać
kiełbasę
pokrojoną w drobną kosteczkę, dodać do
kiełbasy
i podsmażyć.
Paprykę
pokroić na drobne paseczki, a
fasolkę
na 2-2,5 cm kawałki i włożyć do garnka.Do pokrojonych warzyw dodać podsmażoną
kiełbasę
z
cebulką
, kostkę
bulionową
, nieco
pieprzu cayenne
,
soli
i ok.3 szklanki
wody
.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.
Źródło:
http://mixsmaku.blogspot.com/2013/08/szybkie-leczo-z-fasolka.html
Przepisy powiązane
Chili con corne z ryżem
Chili con corne z ryżem
Chili con corne z ryżem
Chili con corne z ryżem
Chili con corne z ryżem
Składniki powiązane (0)