ßßß Cookit - przepis na Szybkie leczo z fasolką

Szybkie leczo z fasolką

nazwa

Wykonanie

składniki
* 50 dag zielonej szerokiej fasolki (nożna zastąpić normalną szparagową)
* 3 papryki czerwone
* 50 dag cienkiej kiełbasy
* 1 cebula
* 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
* kostka bulionowa mięsna
* sól, pieprz cayenne
* 1 płaska łyżka mąki prażonej
* olej
Sposób wykonania
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać kiełbasę pokrojoną w drobną kosteczkę, dodać do kiełbasy i podsmażyć.
Paprykę pokroić na drobne paseczki, a fasolkę na 2-2,5 cm kawałki i włożyć do garnka.
Do pokrojonych warzyw dodać podsmażoną kiełbasę z cebulką, kostkę bulionową, nieco pieprzu cayenne, soli i ok.3 szklanki wody.
Beata Z
Entuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.
Źródło:http://mixsmaku.blogspot.com/2013/08/szybkie-leczo-z-fasolka.html