Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie mrożone 425 gramów
papryczka chili 0,5 sztuk
marchewka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
mieso mielone 700 gramów
natka pietruszki według uznania
szczypiorek według uznania
jajka (ugotowane)4 sztuk
żółtka 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Rozmrozić ciasto. Oczyszczoną papryczkę,
marchewkę,
cebulę oraz
czosnek drobno posiekać, dodać do
mięsa i dobrze wymieszać. Dodać posiekaną
natkę oraz
szczypiorek, mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Na stolnicy oprószonej
mąką rozłożyć 3/4 ciasta tak, aby zachodziło na siebie, rozwałkować i wyłożyć nim formę keksową lub formę na pasztet o poj. 1,5 litra. Napełnić formę połową masy
mięsnej, na niej rozłożyć obrane, przekrojone wzdłuż
jajka. Na jajkach rozłożyć resztę masy
mięsnej i docisnąć. Na wierzch założyć ciasto.Rozwałkować resztę ciasta, pokroić w paski i rozłożyć na wierzchu, zostawiając otwory, aby mogła się przez nie przedostawać para. Roztrzepanym
żółtkiem posmarować pasztet. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: