ßßß Cookit - przepis na Brazylijskie danie z czrnej fasoli (Feijoada)

Brazylijskie danie z czrnej fasoli (Feijoada)

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola czarna 500 gramów
szynka suszona 200 gramów
mięso wieprzowe 200 gramów
ogon wieprzowy 1 sztuk
noga wieprzowa 1 sztuk
ucho wieprzowe 1 sztuk
kiełbasa wędzona 200 gramów
cebula 2 sztuk
papryczki ostre 2 sztuk
szczypiorek 0,25 pęczek
natka pietruszki 0,25 pęczek
olej 50 mililitrów
czosnek suszony w płatkach 2 łyżek deserowych
sól morska w młynku według uznania
papryka mielona ostra według uznania
pieprz koloroey według uznania
Wykonanie:
Suszona szynkę, fasolę oraz mięso wieprzowe pokrojone w kostkę moczyć 5 godzin w oddzielnych naczyniach. Gotować oddzielnie w tej samej nieosolonej wodzie.
Oczyszczony ogon, nogę oraz ucho zalać wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Odcedzone oddzielić od kości. Wszystkie porcje ugotowanego mięsa pokroić w kostkę i wymieszać z fasolą.
Smażyć na patelni do zrumienienia się pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać posiekaną cebulę i czosnek w płatkach. Zawartość patelni wymieszać z fasolą i mięsem, dodać posiekane papryczki, szczypiorek oraz natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oraz ostrą papryką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Brazylijska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12133/Brazylijskie-danie-z-czrnej-fasoli-(Feijoada)